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Fraunhofer-Gesellschaft
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  4. Investigations into the Heavy Metal Content of Biscuits. Determination of Lead and Cadmium by the Flameless AAS Method
 
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1982
Journal Article
Title

Investigations into the Heavy Metal Content of Biscuits. Determination of Lead and Cadmium by the Flameless AAS Method

Other Title
Untersuchungen über den Schwermetallgehalt von Dauerbackwaren. Bestimmung von Blei und Cadmium mittels flammenloser AAS
Abstract
Elf Muster von Dauerbackwaren wurden nach der nassen Veraschung in Druckgefäßen mit Tefloneinsatz mit Hilfe der flammenlosen AAS direkt auf Cadmium und Blei untersucht. Der Bleigehalt der untersuchten Proben lag im Bereich von 0,02 bis 0,07 mg/kg und bei Cadmium zwischen 0,01 und 0,06 mg/kg.

; 

Eleven samples of biscuits were wet-ashed under pressure in containers with Teflon liners and examined directly for Cd and Pd by the flameless AAS method. The lead content of the samples was found to be between 0.02 and 0.07 mg/kg and that of cadmium between 0.01 and 0.06 mg/kg.
Author(s)
Knezevic, G.
Journal
CCB. Review for Chocolate, Confectionery and Bakery  
Language
English
ILV  
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