• English
  • Deutsch
  • Log In
    Password Login
    Research Outputs
    Fundings & Projects
    Researchers
    Institutes
    Statistics
Repository logo
Fraunhofer-Gesellschaft
  1. Home
  2. Fraunhofer-Gesellschaft
  3. Artikel
  4. Verpackung von Lebensmitteln tierischer Herkunft. Verpackungsmaterialien und -systeme
 
  • Details
  • Full
Options
1991
Journal Article
Title

Verpackung von Lebensmitteln tierischer Herkunft. Verpackungsmaterialien und -systeme

Other Title
Packaging for food of animals origin. Packaging materials and packaging systems
Abstract
Am Beispiel der Verpackung von Lebensmitteln tierischer Herkunft, zu denen eine Reihe leichtverderblicher Produkte zählen, wird aufgezeigt, wie eine optimale Qualitätserhaltung durch Verwendung spezifischer Packstoffe erzielt werden kann. In Fällen, in denen hohe Barriereeigenschaften der Packstoffe gefordert sind (z. B. Vakuum- bzw. Schutzgasverpackungen), werden komplexe Laminate mit wirksamen Sperrschichten eingesetzt.

; 

Optimal quality preservation of foods of animal origin will only be gained if specific packaging materials are used, especially in case of easily perishable foods. If high barrier properties are needed as in vacuum or modified atmosphere packages, complex laminates are used containing an effective barrier layer.
Author(s)
Cerny, G.
Journal
Verpackungs-Rundschau  
Language
German
ILV  
Keyword(s)
  • barrier property

  • ecology

  • food

  • hygiene

  • hygiene-Ökologie

  • Lebensmittel

  • packaging material

  • packaging system

  • Packstoff

  • protection function

  • Qualitätserhaltung

  • quality preservation

  • Schutzfunktion

  • Sperreigenschaft

  • Verpackungssystem

  • meat

  • meat product

  • fish

  • multilayer film

  • physico-chemical properties

  • vacuum pack

  • Fleisch

  • Fleischware

  • Fisch

  • Verbundfolie

  • physikalisch-chemische Eigenschaft

  • Vakuumpackung

  • Cookie settings
  • Imprint
  • Privacy policy
  • Api
  • Contact
© 2024