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Title
MOLKENPROTEINHYDROLYSATE UND PEPTIDFRAKTIONEN AUS MOLKENPROTEIN MIT BIOAKTIVER WIRKUNG AUS HYDROLYSEN MIT PROTEASEN
Date Issued
2003
Author(s)
Schaefer, C.
Waesche, A.
Patent No
2002-10202083
Abstract
Beschrieben wird ein neues Molkenproteinhydrolysat erhaeltlich durch (i) Herstellen einer Molkenprotein-Suspension mit einem Trockensubstanzgehalt von 0,1-20%, (ii) Einstellen der Suspension auf einen pH-Wert von 3-9 und deine Temperatur von 5-70.deg.C, (iii) Zugabe von Proteasen mit Endo- und/oder Exoaktivitaet oder Aktivitaetskombinationen in einer Konzentration von 0,1-10% bezogen auf die Proteintrockenmasse, (iv) enzymatische Hydrolyse bis zu einem Hydrolysegrad von 1-30%, (v) Inaktivierung der Proteasen und (vi) Sprueh- oder Gefriertrocknung der Molkenproteinhydrolysat-Suspension, wobei die Zugabe gemaess (iii) gegebenenfalls stufenweise erfolgt.
WO2003059083 A UPAB: 20030919 NOVELTY - Whey protein hydrolyzate (A) is obtained by: (1) forming a whey protein suspension containing 0.1-20 (preferably 3-5)% dry solids; (2) adjusting the pH to 3-9 and the temperature to 5-70 deg. C; (3) adding exo- and/or endoproteases at 0.1-10 wt. % based on protein solids; and (4) carrying out enzymatic hydrolysis to a degree of hydrolysis of 1-30%. ACTIVITY - Immunostimulant; Anabolic. MECHANISM OF ACTION - Cellular Metabolic Activity Modulator; Proliferation Modulator; Immunoglobulin G (IgG) Production Modulator. In tests in PBL cells, addition of a whey protein hydrolyzate (obtained using Bacillus subtilis protease at pH 7 and 50 deg. C) at 0.1 mg/ml, 0.2 mg/ml and 0.8 mg/ml gave IgG contents of 34.6 ng/ml, 65.9 ng/ml and 82.3 ng/ml respectively. USE - (A) has modulating effects on the metabolic activity, proliferation and Immunoglobulin G (IgG) production in PBL cell cultures (all claimed). In particular (A) has immunostimulant action. ADVANTAGE - (A) has strong immunostimulant action and is obtained from natural sources by a simple procedure.
Language
de
Patenprio
DE 2002-10202083 A: 20020121