Fraunhofer-Gesellschaft

Publica

Hier finden Sie wissenschaftliche Publikationen aus den Fraunhofer-Instituten.
2003Classification of peanuts by wet chemical analysis, instrumental methods, electronic nose devices and sensory analysis
Bücking, M.; Haugen, J.-E.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2003High resolution gas chromatography - selective odorant measurement by multisensor array (HRGC/SOMSA) - recent developments
Bücking, M.; Oppermann, I.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2002Einfluss von Lagerungsbedingungen auf den Genusswert gelagerter Erdnüsse
Oppermann, I.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2002Headspace GC and sensory analysis characterization of the influence of different milk additives on the flavor release of coffee beverages
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
2002HRGC/SOMSA: Untersuchungen zur Lagerstabilität von Erdbeerkonfitüren
Oppermann, I.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2001Coffee flavour
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
2001Detection of an off-flavour in raw coffee
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2001Eigenschaften und Wirkungsweise von Geruchsstoffen
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2001HRGC/SOMSA (Selective odorant measurement by multisensor array) - eine neue Methode zur Entwicklung selektiver Chemosensoren für die Geruchstoff-Messung in Lebensmitteln
Bücking, M.; Steinhart, H.; Oppermann, I.; Kohl, D.; Becker, F.; Felde, N.; Schieberle, P.; Hofmann, T.; Arzberger, U.; Lieppe, J.-M.
Konferenzbeitrag
2000Advances in flavor research
Steinhart, H.; Stephan, A.; Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2000Flavour release from different matrices
Steinhart, H.; Stephan, A.; Bücking, M.; Luger, A.
Konferenzbeitrag
2000Headspace analysis of different coffee beverages
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2000Headspace analysis of the coffee beverage with and without different milk additives
Steinhart, H.; Bücking, M.
Konferenzbeitrag
2000The influence of different milk additives on the flavour release of coffee beverages
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2000Interactions between flavour compounds of soluble coffee and dairy products
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2000Novel analytical tools for food flavours
Stephan, A.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
1999Effects of milk additives on the coffee flavour release in the oral cavity
Bücking, M.; Roozen, J.P.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
1999Effects of saliva and milk additives on the coffee flavour release in the oral cavity
Bücking, M.; Roozen, J.P.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
1999Freisetzung von Aromastoffen aus retardierenden Substanzen des Kaffeegetränkes
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
1999Novel analytical tools for food flavours
Steinhart, H.; Bücking, M.; Stephan, A.
Konferenzbeitrag
1999Retardation of coffee beverage volatiles by different milk products
Steinhart, H.; Bücking, M.
Konferenzbeitrag
1999Retardation of coffee beverage volatiles by different milk products
Luger, A.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
1999Untersuchung von flüchtigen Aromastoffen im Kaffeegetränk mittels dynamischer und statischer Headspace-Analyse
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
1998Chemical structures of melanoidins
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag