Fraunhofer-Gesellschaft

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Hier finden Sie wissenschaftliche Publikationen aus den Fraunhofer-Instituten.
2019Processing Induced Degradation Routes of Prochloraz in Rapeseed Oil
Göckener, Bernd; Kotthoff, Matthias; Kling, Hans-Willi; Bücking, Mark
Zeitschriftenaufsatz
2018Four chemical trends will shape the next decade's directions in perfluoroalkyl and polyfluoroalkyl substances research
Kotthoff, Matthias; Bücking, Mark
Zeitschriftenaufsatz
2018Molecular techniques for the detection and identification of yeasts in wine
Diaz, Cecilia; Badalyan, Grigori; Bücking, Mark
Aufsatz in Buch
2018Novel sensor platform for rapid detection and quantification of coliforms on food contact surfaces
Badalyan, Grigori; Diaz, Cecilia; Bücking, Mark; Lipski, André
Zeitschriftenaufsatz
2017Geruch und Ernährung. Tl.3: Lebensmittelaromen und ihre Analytik
Kotthoff, Matthias; Bücking, Mark
Zeitschriftenaufsatz
2017The market for diagnostic devices in the food industry
Bücking, M.; Hoogland, H.; Lelieveld, H.
Aufsatz in Buch
2017On-line monitoring tools for food processing
Bücking, Mark; Kotthoff, Matthias
Zeitschriftenaufsatz
2017Smart systems for food quality and safety
Bücking, M.; Hengse, A.; Grüger, H.; Schulte, H.
Aufsatz in Buch
2016Food-Innovationen in Deutschland: Wahrnehmung und Wünsche von Verbrauchern
Bücking, Mark; Hengse, Andreas
Zeitschriftenaufsatz
2016Die Lebensmittelindustrie muss innovativ sein
Bücking, M.; Hengse, A.
Zeitschriftenaufsatz
2015Analytical advances in food-technology by establishment of a 14-C food-technology lab and kitchen
Kotthoff, M.; Bücking, M.
Abstract
2015Detection of coffee flavour ageing by solid-phase microextraction/surface acoustic wave sensor array technique (SPME/SAW)
Barié, Nicole; Bücking, Mark; Stahl, Ullrich; Rapp, Michael
Zeitschriftenaufsatz
2013Characterization of selected organic and mineral components of qvevri wines
Diaz, C.; Laurie, V.F.; Molina, A.M.; Bücking, M.; Fischer, R.
Zeitschriftenaufsatz
2013Consumer perception of boar meat as affected by labelling information, malodorous compounds and sensitivity to androstenone
Meier-Dinkel, L.; Trautmann, J.; Frieden, L.; Tholen, E.; Knorr, C.; Sharifi, A.R.; Bücking, Mark; Wicke, M.; Mörlein, D.
Zeitschriftenaufsatz
2013Sensory evaluation of boar loins: Trained assessors' olfactory acuity affects the perception of boar taint compounds
Meier-Dinkel, Lisa; Sharifi, Ahmad Reza; Tholen, Ernst; Frieden, Luc; Bücking, M.; Wicke, Michael; Mörlein, Daniel
Zeitschriftenaufsatz
2012Different scalding techniques do not affect boar taint
Mörlein, D.; Grave, A.; Sharifi, A.R.; Bücking, M.; Wicke, M.
Zeitschriftenaufsatz
2011Development of a candidate reference method for the simultaneous quantitation of the boar taint compounds androstenone, 3-androstenol, 3-androstenol, skatole, and indole in pig fat by means of stable isotope dilution analysis-headspace solid-phase microextraction-gas chromatography/mass spectrometry
Fischer, J.; Elsinghorst, P.W.; Bücking, M.; Tholen, E.; Petersen, B.; Wüst, M.
Zeitschriftenaufsatz
2011Miniaturised gas chromatographic system with metal oxide gas sensor array for fast detection of off-flavors
Bauersfeld, M.-L.; Bücking, M.; Bruckert, J.; Wöllenstein, J.
Konferenzbeitrag
2010Perceptions of food-related nanotechnologies: European and US views
Buecking, M.; Seidel, B.; Alocilja, E.
Abstract
2010Prozesse optimieren und Qualität sichern
Bestry, J.; Hengse, A.; Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2010Securing quality and optimising processes
Bestry, J.; Hengse, A.; Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2009Gas sensor array for low-cost gas chromatography in food industry processes
Bauersfeld, M.-L.; Peter, C.; Wöllenstein, J.; Bücking, M.; Bruckert, J.; Steinhanses, J.
Konferenzbeitrag
2008Liquid chromatography-mass spectrometry in food analysis
Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2008Low Cost Gaschromatographie Mittels Sensorarray für Lebensmittelschnelltests
Peter, C.; Bauersfeld, M.-L.; Wöllenstein, J.; Bruckert, J.; Steinhanses, J.; Bücking, M.
Konferenzbeitrag
2008Low Cost-Gaschromatographie mittels Sensorarray für Lebensmittelschnelltests
Peter, C.; Bauersfeld, M.-L.; Wöllenstein, J.; Bruckert, J.; Steinhanses, J.; Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2008Low-cost gas chromatography with gas sensor array for rapid tests in food industry processes
Bauersfeld, M.-L.; Peter, C.; Wöllenstein, J.; Bruckert, J.; Steinhanses, J.; Bücking, M.
Konferenzbeitrag
2008Untersuchungen zum Übergang von PFT aus belasteten Böden in Pflanzen
Weinfurtner, K.; Kördel, W.; Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2007PFT - der unbekannte Umweltschadstoff
Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2006Analysis of perfluorinated compounds in breast milk samples
Bücking, M.; Jürling, H.; Suchenwirth, R.; Huppmann, R.
Konferenzbeitrag
2006Identification of the volatile component(s) causing the characteristic foxy odor in various cultivars of Fritillaria imperialis L. (Liliaceae)
Helsper, J.P.F.G.; Bücking, M.; Muresan, S.; Blaas, J.; Wietsma, W.A.
Zeitschriftenaufsatz
2006A novel electronic nose based on miniaturized SAW sensor arrays coupled with SPME enhanced headspace-analysis and its use for rapid determination of volatile organic compounds in food quality monitoring
Barie, N.; Bücking, M.; Rapp, M.
Zeitschriftenaufsatz
2006Perfluorierte Alkyl-Substanzen (PFAS) in der Muttermilch
Suchenwirth, R.H.R.; Jürling, H.; Huppmann, R.; Bücking, M.
Bericht
2005Improving hygienic control by sensors
Bücking, M.; Haugen, J.-H.
Aufsatz in Buch
2005Surface acoustic wave sensors as a new analytical tool for food quality monitoring
Bücking, M.; Barie, N.; Rapp, M.
Konferenzbeitrag
2004Fast food quality monitoring by combination of SPME and a SAW sensor array
Bücking, M.; Barie, N.; Rapp, M.
Konferenzbeitrag
2004Using proteins as additives in foods. An introduction
Luyten, H.; Vereijken, J.; Bücking, M.
Aufsatz in Buch
2003Chemische geursensor bewaakt kwaliteit tijdens proces
Bücking, M.; Willemsen, J.; Barie, N.; Rapp, M.
Zeitschriftenaufsatz
2003Classification of peanuts by wet chemical analysis, instrumental methods, electronic nose devices and sensory analysis
Bücking, M.; Haugen, J.-E.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2003High resolution gas chromatography - selective odorant measurement by multisensor array (HRGC/SOMSA) - recent developments
Bücking, M.; Oppermann, I.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2002Einfluss von Lagerungsbedingungen auf den Genusswert gelagerter Erdnüsse
Oppermann, I.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2002Headspace GC and sensory analysis characterization of the influence of different milk additives on the flavor release of coffee beverages
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
2002HRGC/SOMSA: Untersuchungen zur Lagerstabilität von Erdbeerkonfitüren
Oppermann, I.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2002Pervaporation as a novel method for extracting high value aroma from tea
Willemsen, J.H.A.; Noeverman, J.; Togtema, A.; Bücking, M.
Konferenzbeitrag
2001Coffee flavour
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
2001Detection of an off-flavour in raw coffee
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2001Eigenschaften und Wirkungsweise von Geruchsstoffen
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2001HRGC/SOMSA (Selective odorant measurement by multisensor array) - eine neue Methode zur Entwicklung selektiver Chemosensoren für die Geruchstoff-Messung in Lebensmitteln
Bücking, M.; Steinhart, H.; Oppermann, I.; Kohl, D.; Becker, F.; Felde, N.; Schieberle, P.; Hofmann, T.; Arzberger, U.; Lieppe, J.-M.
Konferenzbeitrag
2001Woher kommt das Kaffee-Aroma?
Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2000Advances in flavor research
Steinhart, H.; Stephan, A.; Bücking, M.
Zeitschriftenaufsatz
2000Flavour release from different matrices
Steinhart, H.; Stephan, A.; Bücking, M.; Luger, A.
Konferenzbeitrag
2000Headspace analysis of different coffee beverages
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2000Headspace analysis of the coffee beverage with and without different milk additives
Steinhart, H.; Bücking, M.
Konferenzbeitrag
2000The influence of different milk additives on the flavour release of coffee beverages
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2000Interactions between flavour compounds of soluble coffee and dairy products
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
2000Novel analytical tools for food flavours
Stephan, A.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
1999Effects of milk additives on the coffee flavour release in the oral cavity
Bücking, M.; Roozen, J.P.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
1999Effects of saliva and milk additives on the coffee flavour release in the oral cavity
Bücking, M.; Roozen, J.P.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
1999Freisetzung von Aromastoffen aus retardierenden Substanzen des Kaffeegetränkes
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
1999Novel analytical tools for food flavours
Steinhart, H.; Bücking, M.; Stephan, A.
Konferenzbeitrag
1999Retardation of coffee beverage volatiles by different milk products
Steinhart, H.; Bücking, M.
Konferenzbeitrag
1999Retardation of coffee beverage volatiles by different milk products
Luger, A.; Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag
1999Untersuchung von flüchtigen Aromastoffen im Kaffeegetränk mittels dynamischer und statischer Headspace-Analyse
Bücking, M.; Steinhart, H.
Zeitschriftenaufsatz
1998Chemical structures of melanoidins
Bücking, M.; Steinhart, H.
Konferenzbeitrag