Fraunhofer-Gesellschaft

Publica

Hier finden Sie wissenschaftliche Publikationen aus den Fraunhofer-Instituten.
2017Influence of novel retail lighting on the quality of coffee cream in different types of packaging
Böhner, Nadine; Adolf, Ludmilla; Tybussek, Thorsten; Rieblinger, Klaus; Verin, Mélissa; Langowski, Horst-Christian
Journal Article
2017Verfahren zum berührungslosen und zerstörungsfreien Bestimmen eines Anteils mindestens einer freien Fettsäure oder mindestens eines Oxidationsprodukts auf einer Oberfläche eines Lebens- oder Futtermittels
Tybussek, Thorsten; Rieblinger, Klaus; Ostendorf, Ralf
Patent
2016Impact of different visible light spectra on oxygen absorption and surface discoloration of bologna sausage
Böhner, Nadine; Rieblinger, Klaus
Journal Article
2016Lichtschutzwirkung von Verpackungsmaterialien
Böhner, Nadine; Rieblinger, Klaus
Journal Article
2016Quantum cascade laser based active hyperspectral imaging for standoff detection of chemicals on surfaces
Hugger, Stefan; Fuchs, Frank; Jarvis, J.P.; Yang, Q.K.; Rattunde, M.; Ostendorf, R.; Schilling, C.; Draid, R.; Bronner, W.; Aidam, R.; Wagner, J.; Tybussek, Thorsten; Rieblinger, Klaus
Conference Paper
2016Wunderkorn. Auswahl der optimalen Verpackung für Amaranth-Mehl
Sängerlaub, Sven; Rieblinger, Klaus; Gibis, Doris; Welck, Hartmut; Agulla, Karin
Journal Article
2014Effect of retail display illumination and headspace oxygen concentration on cured boiled sausages
Böhner, Nadine; Hösl, F.; Rieblinger, Klaus; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2014Qualitätsveränderungen bei Naturjoghurt
Gibis, Doris; Rieblinger, Klaus; Szyrkowiec, Hanna
Journal Article
2013Application of different kinds of packaging to prevent greying of a special type of chilled sausages
Gibis, Doris; Rieblinger, Klaus
Conference Paper
2013Application of iron-based oxygen scavenger systems to prevent greying of chilled sausages
Gibis, Doris; Rieblinger, Klaus
Conference Paper
2013Application of iron-based oxygen scavenger systems to prevent greying of chilled sausages
Gibis, Doris; Rieblinger, Klaus
Poster
2013Influence of LED-illumination on discolouration and oxygen uptake on cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang; Rieblinger, Klaus
Poster
2013Influence of LED-illumination on discolouration and oxygen uptake on cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang; Rieblinger, Klaus
Conference Paper
2012Application of iron-based oxygen scavenger labels for packed sausages
Gibis, Doris; Loo, Katrin van; Rieblinger, Klaus
Poster
2012Mehr Schutz für Wurstwaren dank Sauerstoffabsorber
Gibis, Doris; Rieblinger, Klaus
Journal Article
2012Passende Kombinationen wählen. Entkeimungsverfahren und aktive Verpackungen können sich beeinflussen
Rieblinger, Klaus; Muranyi, Peter
Journal Article
2011Oxygen scavenging films for food application
Gibis, Doris; Rieblinger, Klaus
Journal Article, Conference Paper
2011Oxygen scavenging films with improved kinetics for application to transparent packaged chilled products
Gibis, Doris; Rieblinger, Klaus
Conference Paper
2011Why active and intelligent packaging - sensitivities of foods
Rieblinger, Klaus
Conference Paper