Fraunhofer-Gesellschaft

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Hier finden Sie wissenschaftliche Publikationen aus den Fraunhofer-Instituten.
2017Best practice for crystallisation kinetics measurements via NMR
Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2017Comparison of isothermal and cycling temperature storage of filled dark chocolate products for accelerated shelf life prediction
Rothkopf, Isabell; Schütz, Barbara; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2017Impact of sample preparation on physical quantification of filling fats and oils in fresh and stored chocolate
Rothkopf, Isabell; Kind, Janina; Zuber, Johannes; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2017Influence of lipid addition to chocolate mass
Stallinger, Katharina; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2017Innovative Pralinen: Im Spannungsfeld zwischen hohem Genuss und ausreichender Haltbarkeit
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2017Morphologic changes. Impact of storage temperature on fat bloom develoment of filled chocolate. Pt.3
Stallinger, Katharina; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Chocolate crystallization - influenced by minor lipids
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2016Chocolate crystallization - influenced by minor lipids. Pt.II: Influence of diglycerides
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2016Das Conchieren. Die Entstehung des feinen Schokoladengeschmacks
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Correlation of the whiteness index with consumer acceptance
Schütz, B.; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Formation of volatile compounds during cupuassu fermentation: Influence of pulp concentration
Nazaré Melo Ramos, Simone de; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried; Efraim, Priscilla
Journal Article
2016Die Kakaobutter. Perfekte Kristallisation und genussvolles Schmelzen von Schokolade
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Proof and quantification of filling oils in chocolates from enrobers
Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2015Changes in chocolate crystallization are influenced by type and amount of introduced filling lipids
Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2015Milchpulver für Schokolade. Quantifizierung und Auswirkungen amorpher Lactose
Danzl, Wolfgang
Journal Article
2015Übeltäter im Überzug: Nachweismöglichkeiten für Füllungsfette in Schokolade
Ganß, Viktoria; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2014Chocolate conching: Aroma improvement by a changed flavour distribution
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2014Chocolate conching: The caramel taste of milk chocolates
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2014Effect of retail display illumination and headspace oxygen concentration on cured boiled sausages
Böhner, Nadine; Hösl, F.; Rieblinger, Klaus; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2013Bestimmung des freien Fettanteils in Milchpulver
Voith, Judith; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2013Bestimmung des freien Fettanteils in Milchpulver. Tl.1
Voith, Judith; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2013Influence of illumination on oxygen uptake and discolouration of cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang
Poster
2013Influence of LED-illumination on discolouration and oxygen uptake on cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang; Rieblinger, Klaus
Poster
2013Influence of LED-illumination on discolouration and oxygen uptake on cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang; Rieblinger, Klaus
Conference Paper
2013Korrekte Kristallisation
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2013Rheology of pre-crystallised chocolate masses
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2012Cured meat discolouration influence of minor components on colour changes and oxygen uptake
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang
Poster
2012Fließverhalten von Schokoladenmassen. Tl.I: Kakaobutter und Milchfett als Fließmittel
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2012Fließverhalten von Schokoladenmassen. Tl.II: Bedeutung für die Herstellung von Pralinen
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2011Amorphe Lactose in Milchpulver. Tl.III: Unkontrolliertes Verdicken flüssiger Milchschokolade
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article