Fraunhofer-Gesellschaft

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Hier finden Sie wissenschaftliche Publikationen aus den Fraunhofer-Instituten.
2019Corrigendum to "Crystallization kinetics of palm oil of different geographic origins and blends thereof by the application of the Avrami model" (LWT (2018) 93 (189-196), (S0023643818302378), (10.1016/j.lwt.2018.03.022))
Hubbes, S.-S.; Danzl, W.; Foerst, P.
Journal Article
2018Crystallization kinetics of palm oil of different geographic origins and blends thereof by the application of the Avrami model
Hubbes, S.-S.; Danzl, W.; Foerst, P.
Journal Article
2017Best practice for crystallisation kinetics measurements via NMR
Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2017Comparison of isothermal and cycling temperature storage of filled dark chocolate products for accelerated shelf life prediction
Rothkopf, Isabell; Schütz, Barbara; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2017Impact of sample preparation on physical quantification of filling fats and oils in fresh and stored chocolate
Rothkopf, Isabell; Kind, Janina; Zuber, Johannes; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2017Influence of lipid addition to chocolate mass
Stallinger, Katharina; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2017Innovative Pralinen: Im Spannungsfeld zwischen hohem Genuss und ausreichender Haltbarkeit
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2017Morphologic changes. Impact of storage temperature on fat bloom develoment of filled chocolate. Pt.3
Stallinger, Katharina; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Chocolate crystallization - influenced by minor lipids
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2016Chocolate crystallization - influenced by minor lipids. Pt.II: Influence of diglycerides
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2016Das Conchieren. Die Entstehung des feinen Schokoladengeschmacks
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Correlation of the whiteness index with consumer acceptance
Schütz, B.; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Formation of volatile compounds during cupuassu fermentation: Influence of pulp concentration
Nazaré Melo Ramos, Simone de; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried; Efraim, Priscilla
Journal Article
2016Die Kakaobutter. Perfekte Kristallisation und genussvolles Schmelzen von Schokolade
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2016Proof and quantification of filling oils in chocolates from enrobers
Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2015Changes in chocolate crystallization are influenced by type and amount of introduced filling lipids
Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2015Milchpulver für Schokolade. Quantifizierung und Auswirkungen amorpher Lactose
Danzl, Wolfgang
Journal Article
2015Übeltäter im Überzug: Nachweismöglichkeiten für Füllungsfette in Schokolade
Ganß, Viktoria; Rothkopf, Isabell; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2014Chocolate conching: Aroma improvement by a changed flavour distribution
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2014Chocolate conching: The caramel taste of milk chocolates
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2014Effect of retail display illumination and headspace oxygen concentration on cured boiled sausages
Böhner, Nadine; Hösl, F.; Rieblinger, Klaus; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2013Bestimmung des freien Fettanteils in Milchpulver
Voith, Judith; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2013Bestimmung des freien Fettanteils in Milchpulver. Tl.1
Voith, Judith; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2013Influence of illumination on oxygen uptake and discolouration of cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang
Poster
2013Influence of LED-illumination on discolouration and oxygen uptake on cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang; Rieblinger, Klaus
Poster
2013Influence of LED-illumination on discolouration and oxygen uptake on cured boiled sausage
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang; Rieblinger, Klaus
Conference Paper
2013Korrekte Kristallisation
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2013Rheology of pre-crystallised chocolate masses
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2012Cured meat discolouration influence of minor components on colour changes and oxygen uptake
Böhner, Nadine; Danzl, Wolfgang
Poster
2012Fließverhalten von Schokoladenmassen. Tl.I: Kakaobutter und Milchfett als Fließmittel
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2012Fließverhalten von Schokoladenmassen. Tl.II: Bedeutung für die Herstellung von Pralinen
Ziegleder, Gottfried; Danzl, Wolfgang
Journal Article
2011Amorphe Lactose in Milchpulver. Tl.I: Probleme bei der Kristallisation der Lactose
Danzl, W.; Ziegleder, G.
Journal Article
2011Amorphe Lactose in Milchpulver. Tl.II: Verklumpen, Verfärben, Verbacken
Danzl, W.; Ziegleder, G.
Journal Article
2011Amorphe Lactose in Milchpulver. Tl.III: Unkontrolliertes Verdicken flüssiger Milchschokolade
Danzl, Wolfgang; Ziegleder, Gottfried
Journal Article
2011Haltbarkeit von Pralinen. Einfluss der Produktionstechnik
Ziegleder, G.; Danzl, W.; Mikle, H.
Journal Article
2010Pralinen (V). Einfluss der Produktionstechnik
Ziegleder, G.; Danzl, W.; Hinterberger, T.; Mikle, H.
Journal Article
2009Lichteinfluss auf verpackte Milch
Danzl, W.; Rieblinger, K.
Journal Article
2008"Active Packaging": Zusatzfunktionen immer gefragter
Sandmeier, D.; Danzl, W.; Rieblinger, K.
Journal Article
2008Gezielte Geschmacksentwicklung in Milchschokoladen
Danzl, W.
Conference Paper
2008Lichteinfluss auf verpackte Lebensmittel
Danzl, W.
Conference Paper
2008Messung des Glasübergangs von amorpher Lactose in Sprühvollmilchpulver anhand Dynamischer Wasserdampfsorption DVS
Danzl, W.; Ziegleder, G.
Book Article
2008Untersuchung der Kristallisation amorpher Lactose in Milchpulver anhand Dynamischer Wasserdampfabsorption
Ziegleder, G.; Danzl, W.
Journal Article
2007Einfluss von Licht auf Wurstwaren
Danzl, W.
Conference Paper
2007Überblicksvortrag zu Lichtdurchlässigkeit von Packstoffen
Danzl, W.
Conference Paper
2007Untersuchung zur Kristallisation amorpher Lactose in Milchpulver und Milchschokoladen
Danzl, W.; Ziegleder, G.
Book Article
2007UV protection for packaged foods
Danzl, W.; Ziegleder, G.
Journal Article
2005Lichtanfälligkeit unterschiedlich verpackter Lebensmittel
Danzl, W.
Conference Paper
2005UV-Filter in Lebensmittelverpackungen. Chancen und Grenzen für den Produktschutz
Danzl, W.; Ziegleder, G.
Journal Article
2005UV-Filter zum Qualitätserhalt verpackter Lebensmittel
Danzl, W.
Conference Paper
2003Vorsicht Licht! Verpackte Lebensmittel besser schützen durch Farb- und UV-Filterfolien
Rieblinger, K.; Danzl, W.
Journal Article