Fraunhofer-Gesellschaft

Publica

Hier finden Sie wissenschaftliche Publikationen aus den Fraunhofer-Instituten.
2014Tasty and healthy gluten-free bakery products and pasta
Bez, Jürgen
Journal Article
2013Starch properties, in vitro digestibility and sensory evaluation of fresh egg pasta produced from oat, teff and wheat flour
Hager, A.-S.; Czerny, Michael; Bez, Jürgen; Zannini, E.; Arendt, E.K.
Journal Article
2012Costs of segregation and traceability between GM and non-GM supply chains of single crop and compound food/feed products
Menrad, K.; Gabriel, A.; Bez, J.; Gylling, M.; Larsen, A.; Maciejczak, M.; Stolze, M.; Gryson, N.; Eeckhout, M.; Pensel, N.; Rocha dos Santos, R.; Messéan, A.
Book Article
2012Empirical analysis of co-existence in commodity supply chains
Gryson, N.; Eeckhout, M.; Messéan, A.; Soler, L.-G.; Lécroart, B.; Trouillier, A.; Bail, M. le; Bez, J.; Bourgier, R.; Copeland, J.; Gylling, M.; Maciejczak, M.; Megli, V.; Menrad, K.; Gabriel, A.; Stolze, M.; Tapia, C.; Ghezan, G.; Pelaez, V.; Rocha dos Santos, R.
Book Article
2012Improvement of the Aroma of Pea (Pisum sativum) Protein Extracts by Lactic Acid Fermentation
Schindler, Sabrina; Zelena, Kateryna; Krings, Ulrich; Bez, Jürgen; Eisner, Peter; Berger, Ralf Günter
Journal Article
2012Investigation of product quality, sensory profile and ultrastructure of breads made from a range of commercial gluten-free flours compared to their wheat counterparts
Hager, Anna-Sophie; Wolter, Anika; Czerny, Mariko; Bez, Jürgen; Zannini, Emanuele; Arendt, Elke K.; Czerny, Michael
Journal Article
2012Lactic fermentation of legume extracts - the effect on sensory and technofunctional properties and their application in different food matrices
Toelstede, S.; Bez, J.; Back, W.; Klotzbücher, B.; Berger, R.G.
Presentation
2011Can protein functionalities be enhanced by high-pressure homogenization? - A study on functional properties of lupin proteins
Bader, Stephanie; Bez, Jürgen; Eisner, Peter
Journal Article, Conference Paper
2011Evaluation of the texturing properties of protein isolates from lupin, pea and soya in gluten-free white bread
Wild, F.; Mairinger, R.; Knittel, D.; Bez, J.
Poster
2011Lactic fermentation to improve the aroma of protein extracts of sweet lupin (Lupinus angustifolius)
Schindler, S.; Wittig, M.; Zelena, K.; Krings, U.; Bez, J.; Eisner, P.; Berger, R.G.
Journal Article
2008Fermentation mit Milchsäurebakterien zur sensorischen Verbesserung von Lupinen- und Erbsenproteinpräparaten
Bez, J.; Menner, M.; Schott, M.; Back, W.; Klotzbücher, B.; Berger, R.G.
Conference Paper
2007Entfernung unerwuenschter Begleitstoffe aus Pflanzenproteinextrakten
Ruf, F.; Sohling, U.; Hasenkopf, K.; Eisner, P.; Müller, K.; Bez, J.; Pickardt, C.
Patent
2006Effect of different pasteurization conditions on bioactivities of Lupinus albus protein isolates
Yoshie-Stark, Y.; Bez, J.; Wäsche, A.
Journal Article
2006Optimization of a pilot-scale process for producing lupin protein isolates with valuable technological properties and minimum thermal damage
D'Agostina, A.; Antonioni, C.; Resta, D.; Arnoldi, A.; Bez, J.; Knauf, U.; Wäsche, A.
Journal Article
2005Application of lupin protein ingredients in muffins, biscuits and extruded snacks
Bez, J.; Schott, M.; Seger, A.
Conference Paper
2005BIOTECHNOLOGISCH ERZEUGBARES PROTEINHALTIGES PRAEPARAT, VERFAHREN ZU SEINER HERSTELLUNG UND SEINE VERWENDUNG ALS LEBENSMITTELZUTAT
Back, W.; Boenisch, M.; Mueller, K.; Bez, J.; Waesche, A.
Patent
2005Lupin food ingredients and lupin-based food products
Knauf, U.; Seger, A.; Bagger, C.; Bez, J.
Journal Article
2005Production of lupin beverages
Seger, A.; Bez, J.
Conference Paper
2005Protein isolates from full fat yellow lupin seed
Bagger, C.; Bez, J.; Sorensen, J.C.; Sorensen, H.
Conference Paper
2005Protein isolates from sweet white lupin seeds: Pilot production and techno-functional properties
Bez, J.; Schott, M.; Knauf, U.; Resta, D.; D'Agostina, A.; Arnoldi, A.
Conference Paper
2004Functional properties, lipoxygenase activity, and health aspects of lupinus albus protein isolates
Yoshie-Stark, Y.; Bez, J.; Wada, Y.; Wäsche, A.
Journal Article
2001Methanol aus Abfall. Ökobilanz bescheinigt gute Noten
Bez, J.; Goldhan, G.; Buttker, B.
Journal Article
2001Untersuchung zum Einsatz pflanzlicher Proteinpräparate als Stabilisatoren und Emulgatoren
Bez, J.
Conference Paper
2001Verminderung von Abfallemissionen aus wasserintensiven Produktionsprozessen durch Membrantrennverfahren und biologische Reinigung. Papierabwasser. Zwischenbericht
Menner, M.; Bez, J.; Pauly, D.
Book
1998Waste Treatment in Product Specific Life Cycle Inventories. An Approach of Material-Related Modelling. Part II: Sanitary Landfill
Bez, J.; Heyde, M.; Goldhan, G.
Journal Article
1996Ökobilanzen für Frischmilch (1 l)-Verkaufsverpackungen. Mehrweg-Glasflasche und Einweg-Getränkekarton. Zusammenfassung der Ergebnisse
: Bez, J.; Heyde, M.
Book
1993Mikrobiell-enzymatische Herstellung eines Käsekomplexaromas
Bez, J.; Brunner, M.; Luck, T.
Journal Article
1991Biologische Abluftreinigung. Tl.2. Reinigung einer industriellen formaldehydhaltigen Abluft im Technikumsmaßstab
Menner, M.; Bez, J.; Bronnemeier, R.
Journal Article